MATLAMAT TAHUN 2016-AHK


................SASARAN ................

Lengkapkan :

-Syiling malaysia

-Syiling Malaya and British Borneo QE2 (1953-1963)

-Note RM1 siri 12

-Note RM1, RM5, RM10 first and last prefix and replacement.

-3++ negara untuk syiling luar negara


Friday, June 6, 2014

Duit Syiling Malaysia Yang Berharga

Tergerak hati AHK nak tulis entri macam ni sebab kesiannya AHK tengok orang-orang yang bukan dari kalangan collector duit lama asyik tanya harga duit syiling masing-masing. Sampaikan naik rimas juga AHK sebenarnya, bukan nak berlagak atau apa, tapi sekarang kan zaman moden, kenapalah tak google dulu tengok duit tu ada nilai/harga numismatik ke tidak. Ini tak, terus je pos gambar duit syiling cakap nak jual. ''berapa berani angkat?'' ''sapa berani?'' ''harga paling tinggi kira jadi.'' '' bid paling tinggi dia dapat item ni''.. antara caption 'maut' yang biasa AHK lihat. Memang la item tu tuan dia yang punya, tapi apa salahnya kalau luangkan masa sedikit buat carian di internet supaya tak la nampak sangat keghairahan nak cepat kaya tuh. Kat sini AHK akan   senaraikan  jenis-jenis syiling yang berharga atau yang paling dicari oleh collector mahupun pelabur-pelabur dalam numismatik di luar sana. Semua syiling ada nilainya cuma disini AHK senaraikan syiling yang mempunyai nilai yang agak tinggi. AHK taknak bercerita tentang harga berdasarkan kondisi BU/UNC dan sebagainya, nanti panjang pulak entri ni.Semoga dapat membantu sebagai rujukan.

10 SEN 1971
Gambar dari : Paapaada



1 SEN 1976 (COPPER / TEMBAGA)
Gambar dari : Malaysiancoin



50 SEN 1967, 1968. 1969 MILLED EDGE (SISI BERGERIGI)

Gambar dari : Malaysian coin
''RARE'' itu merujuk kepada syiling yang paling dicari.  Milled Edge (ME) paling dicari dan bukannya Security Edge (SE) / berlongkang / terbelah / dan sebagainya. SE masih ada harga dalam numismatik.


Gambar dari : Koleksi Bekok


Tiga syiling yang AHK siarkan diatas bolehlah dikira sebagai top 3 syiling malaysia termahal. Harga setiap satunya sentiasa berubah-rubah tapi dan sekarang sehingga entri ini ditulis hanya 10 sen 1971 v2 & v3 kalau tak salah AHK masih ada yang belum mencecah 4 angka mengikut kondisi syiling tersebut. Dibawah ni pula antara syiling yang mempunyai harga disebabkan keluaran / mintage yang sedikit (KEYDATE)

1 SEN 1970



1 SEN 1968



10 SEN 2003
20 SEN 1970
20 SEN 1994
50 SEN 1969 (SE)
50 SEN 1995
RM 1 PARLIMEN 1982

Selain daripada tahun dan jenis yang dinyatakan di atas, harga syiling hanyalah sekitar face value / nilai muka sahaja. Contohnya 10 sen 1967 hanyalah berharga RM 0.10 juga. Kecuali kondisi dan faktor lain seperti error menyebabkan ianya bernilai lebih daripada RM 0.10.

*Harga adalah perkara subjektif. AHK tidak dapat membantu dari segi senarai harga syiling-syiling tersebut. Namun sebagai rujukan asas bolehlah lihat di blog Malaysiancoin. 

Untuk entri yang akan datang AHK akan usahakan untuk menyenaraikan syiling-syiling error/cacat malaysia yang mempunyai harga tinggi dalam kalangan pengumpul duit lama dan baru di Malaysia.

120 comments:

Kelmarin Itu said...

pernah juga aku tercari-cari ini syiling..

siti aishah said...

slm sy ada duit lama dari cina spe nak blh tel sy 0147739114

ADSTYPIST COM said...

1 cent singapura 1994 -2 pcs
10 cent singapura 1991 -1 pcs
20 cent singapura 1987 -3 pcs
20 cent singapura 2007 -1 pcs
50 cent singapura 1995 / 2007 -1 pcs
1 dollar singapua 1989 (syiling) -1 pcs

Rm 1 syiling lama 1991 / 1996

5 cent Australia Elizabeth ll 1969 -1 pcs
1 penny Elizabeth ll 1992 -1 pcs
50 paise India 1988 -1 pcs
100rp indonesia 1997 -1pcs
018 222 3436

suzen said...

salam sy ad siling rm1 tahun 1992 n 1995
siling 50 sent 1977,1971 Dan 1983 sapa2 bminat blh call sy 0178809312 suzen

suzen said...

salam sy ad siling rm1 tahun 1992 n 1995
siling 50 sent 1977,1971 Dan 1983 sapa2 bminat blh call sy 0178809312 suzen

Syahmi Mirafar said...

Salaam 1ringgit syiling tahun 1971 masuk elok disimpan siapa yg berminat boleh contct 0174686617 b boleh whatapp jika nak gmbr sape cept dia dpt

fariz amin said...

sye ada syiling 20 sen COMMISSIONERS OF CURRENCY MALAYA 1950, syiling 1 ringgit 1957-1987 dan syiling 5 ringgit MESYUARAT KETUA-KETUA KERAJAAN KOMANWEL 1989. berminat whatapps sye :- 0179683897

zaharil said...

Saya ada 50sen syling lama tahun 1969 @ 1967. Klu ada sapa2 nak beli whatapps kat sy cikgu zaharil 0175303487. T.q

lela wati said...

Saya ada 20sen 69&70 serta 20sen 2001siapa berminat call 0126209847

suara hati said...

Saya ada syiling 1967 ,1968 .

Miss Double A Collection said...

Slm tuan..nak tanye syiling peringatan rm10 rmk3 nilai berapa yea...?maaf bertanya....

Zam Mad said...

salam..syling 50sen 67,68&69..rm1prlmen 71..rm50 siri 5..no melintang..brminat cll@msj..011-15767806..

amirul syafiq said...

Saya ad duit 1 dollar malaysia zaman british..tahun 1941..spe nk boleh pm 0135257969

amirul syafiq said...

Saya ad duit 1 dollar malaysia zaman british..tahun 1941..spe nk boleh pm 0135257969

Muhamad Wafa Muhamad Rashidi said...

salam.. saya nk jual duit british north bornea pada tahun 1887.. sapa nk blh call saya 0124874499

Muhamad Wafa Muhamad Rashidi said...

salam.. saya nk jual duit british north bornea pada tahun 1887.. sapa nk blh call saya 0124874499

Yusof Durdin said...

Saya ada 5sen 2008, 10sen 2007 dan 20sen 1998, klu anda berminat membeli bole hubungi 0198837761

fitri slumber said...

saya ada syiling parlimen 1$ 1971 tahun 1971 2 keping dan syiling yassin 7 keping.. berminat call atau whatsapp 0178688952.

fitri slumber said...

saya ada syiling parlimen 1$ 1971 tahun 1971 2 keping dan syiling yassin 7 keping.. berminat call atau whatsapp 0178688952.

fitri slumber said...

saya ada syiling parlimen 1$ 1971 tahun 1971 2 keping dan syiling yassin 7 keping.. berminat call atau whatsapp 0178688952.

Mastura Paiso said...

Saya ada duit syiling lama, berminat whatsapp 0122208373 :)
10 sen
tahun 1976 (2x)
tahun 1980
tahun 1982
tahun 1990
tahun 1991 (2x)
tahun 1992 (2x)
tahun 1997 (2x)
tahun 1999 (2x)

20 sen
tahun 1967
tahun 1988
tahun 1993 (2x)
tahun 1997

50 sen
tahun 1988
tahun 1997

Dan 1 sen yg tak terkira, bgtahu je tahun berapa nak..

sher cheng said...

Salam..semua nya nak jual duit syiling..so siapa yang nak jadi pembeli???

sher cheng said...

Salam..semua nya nak jual duit syiling..so siapa yang nak jadi pembeli???

Sochai Lados said...

Salam...sy ada duit syiling 10 sen tahun 1971 v1..berminat wassap 019-2762924

Shah ryzal Zainon said...

10 sen 1973
10,20,50 sen 1982
Wasap 0135329738

NORIZAL said...

Salam. Saye nak jual syiling lama MALAYA AND BRITISH tahun 1954 sebelum malaysia merdeka. Kalau nak boleh Pm saye 0182191547. Whatsapp pun boleh. Harga berpatutan lah ye hehe

NORIZAL said...

Salam. Saye nak jual syiling lama MALAYA AND BRITISH tahun 1954 sebelum malaysia merdeka. Kalau nak boleh Pm saye 0182191547. Whatsapp pun boleh. Harga berpatutan lah ye hehe

Shahirah Ashira said...

Salam.. saya ada menyimpan beberapa syiling berikut:
1)50sen 1991, 1978, 1978
2)1 ringgit ( syiling emas ) 1993, 1991
3)10 sen 1977, 1976
4)5 sen 1978
Kalau ada sesiapa yg berminat nak beli, hubungi melalui whatsapp 0196133499 (Shera). Harga boleh runding.. terima kasih.

Shahirah Ashira said...

Salam.. saya ada menyimpan beberapa syiling berikut:
1)50sen 1991, 1978, 1978
2)1 ringgit ( syiling emas ) 1993, 1991
3)10 sen 1977, 1976
4)5 sen 1978
Kalau ada sesiapa yg berminat nak beli, hubungi melalui whatsapp 0196133499 (Shera). Harga boleh runding.. terima kasih.

Shahirah Ashira said...

Salam.. saya ada menyimpan beberapa syiling berikut:
1)50sen 1991, 1978, 1978
2)1 ringgit ( syiling emas ) 1993, 1991
3)10 sen 1977, 1976
4)5 sen 1978
Kalau ada sesiapa yg berminat nak beli, hubungi melalui whatsapp 0196133499 (Shera). Harga boleh runding.. terima kasih.

Fais Anim said...

Assalamualaikum...dalam simpanan saya ada terdapat syiling lama australia queen elizabet....berminat or nak tengok gamba pm wasap 0196860643...terima kasih

atiens Sham said...

Assalamualaikum....saya ada menyimpan siling:
-50 sen thn 1971, 1979, 1995
-20sen 1967, 1968, 1969
-10sen 1967.....sapa berminat leh contact no 0129760613

Syafiqah Sapril said...

Saya ada duit syiling 1 sen 1982,1987,1990,1997,1999
Dan duit syiling australia 1997,2001
Berminat boleh contact saya 0108110715

smile always said...

saya ada syiling lama 1 dollar king edward vii 1907.. ada nak beli? berapa harga ek agak2

Unknown said...

Sy ade pelbagai syiling rm1..
Wang kertas rm1 pun ade..
Berminat sila hubungi 0123544436

wfz peja said...

Pelbagai matawang lame utk dijual..
Hubungi 0123544436

Tuan Mohamad Nor Firdaus Tuan Azhar said...

Ingin menjual syiling RM1 tahun1986-1990 dan duit kertas 5sen..berminat hubungi ku firdaus 0148204851

dyg sabri said...

berapa nilai duit 10sen 1971

Ibnul Hurry said...

Saya ada syiling:
Nederlandsch indie tahun 1945
Indonesia tahun 1951, 1958, 1973
Hongkong tahun 1960
U.S.A tahun 1972
Arab tahun 1408h/1987
Singapore tahun 1985
Malaysia tahun 1992

Zafran Fatin said...

nk jual whatsapp 01126612696

Zafran Fatin said...

nk jual whatsapp 01126612696

Hakmad Said said...

ada banyak koleksi duit lama syiling dan kertas ,kepada pembeli2 atau peminat duit syiling yang berminat,jangan malu2 tuan,senang runding col n wsap 0165099565, area kota kinabalu tetapi kalau di luar kawasan tiada masala juga,pos sedia memberi perkhdmatan penghantaran , dan bank siap sedia menerima kiriman.

Mahen Dran said...

Saya ade koleksi duit syiling lama, Kepada pembeli yang ingin beli boleh whatsup saya di talian 0169052307 .

Meyra Suhaimi said...

Sy ada syiling 1sen lama bentuk 4 segi tahun 1943 dan 1939 jika berminat boleh whatsup sy 0149261488.

tok moh said...

Saya ada silling 0.05 cent tahun1982 ada yang berminat 0183136334 nizsm

Ikram Taufik said...

Duit syiling lama untuk dijual

10cents KING GEORGE THE SIXTH - 1948, 1950

5cents KING GEORGE THE SIXTH - 1950

5cents QUEEN ELIZABETH THE SECOND -1961

25cents BELGIUM - 1974

20sen KERAJAAN BRUNEI ( SULTAN HASSANAL BOLKIAH ) -1981

1 Dollar SINGAPORE - 1988

20cents SINGAPORE - 1972,1973, 1985, 1986

10cents SINGAPORE - 1971, 1981, 1985

Malaysia

50sen - 1986

20sen - 1967, 1973, 1980, 1982, 1988, 1997

10sen - 1968, 1973, 1976, 1982

5sen - 1968, 1981, 1982, 1996, 1998

Jika berminat wassap sya 01117946127

Melo duizhang said...

Saya ada syiling 50sen 1968,1967,syiling luar ngara cap helang 10sen 1945 dan 2dolar queen elizabeth 1990 .Klw bminat call no . 0128266294

kiedin nasa said...

10sen Elizabeth 1969
50sen malaya54
5sen dari 67 hingga 2015
5sen singapore 95/80/81
Wasup 0132695303

Shahrizal Putra said...

saya ada 1 cent malaya and british borneo thun 1962 bulat

sye ade 2

Shahrizal Putra said...

saye ade 1 cent malaya and british borneo thun 1953
1956
1957(ada 4)
1958(ada 4)
1961(ada 4)

Ibnul Hurry said...

Saya ada syiling:
Nederlandsch indie tahun 1945
Indonesia tahun 1951, 1958, 1973
Hongkong tahun 1960
U.S.A tahun 1972
Arab tahun 1408h/1987
Singapore tahun 1985
Malaysia tahun 1992

Minat email: koinkuno0202@gmail.com/ ibnulhurry26@gmail.com

Diyana Smiley said...
This comment has been removed by the author.
Diyana Smiley said...
This comment has been removed by the author.
Diyana Smiley said...

Sya ada duit syiling lma yg berbelah tengah...thun 1968 dan 1969..
Siapa berminat...pm..sya di..whatsapp 0106664014

Ibnul Hurry said...

Saya ada syiling:
Nederlandsch indie tahun 1945
Indonesia tahun 1951, 1958, 1973
Hongkong tahun 1960
U.S.A tahun 1972
Arab tahun 1408h/1987
Singapore tahun 1985
Malaysia tahun 1992

Minat email: koinkuno0202@gmail.com/ ibnulhurry26@gmail.com

muhamadnazri16 said...

soalan yang bernas..semua nak jual, siapa yang jadi pembeli kan..hahaha..
pembeli biasanya peminat dan pengumpul duit lama..kalau yang susah dapat diorang beli la..kalau yg senang dapat buat apa diorang nak beli...kebanyakkan yg nak jual kat atas nih semua yg mudah dapat...

Danny Kon said...

Saya pun ada coleksi syiling mau jual. kalau interested pm saya.
saya ada syiling malaysia :
rm1 - tahun 1992
5sen-tahun 1968,1976,1978,1980,1982,1985,1991,1994,1996,1998,1999,2000

Tel:016-5410669

Nurul Mazzira said...

Sy ade syiling 10sen malaya and british borneo tahun 1960.. berminat hubungi sy 017.619.5508

Hadie 2915 said...

Saya nak jual duit syiling 10sen tahun 1948. King george 6 dan $1 bunga raya 1991-1995 Hubungi saya 0145152915

Anakanda Roshdan said...

AVAILABLE HERE :

SYILING 5SEN

1968
1971
1973
1976
1979
1980
1981
1982
1987
1988
2009

SYILING RM1

1991
1995

BERMINAT WHATSAPP : 0193614390

Unknown said...

Enter your comment... saya menyimpan bbrapa kping koleksi duit lama dari 1sen perliman hingga $1 dan bbrapa helai wang kertas lama. srius buyer,jgn fikir pnjg wsap sya 0146902537.

Rider Alif Aiman said...

Hiii...nk tnye leh tk...kt kmi ada syiling 20 australia 1967 elizabeth II...ada termasuk lam koleksi collector ker

Mohd Shabiy said...

Assalam..sy ada duit syiling 50 sen tahun 1967 dan 2 keping 1969.. berminat call/whatsap 01123452813

abdul malek said...

Saya nak jual duit syiling 10sen tahun 1950. King george 6. Hubungi saya 0165417529 (malek)

abdul malek said...

SAYA ADA DUIT SYILING CUREENCY OF MALAYA 10 SEN ZAMAN BRITISH.TAHUN 1950 .SAPE BERMINAT WHATSAPP SAYA 0164517529

orkidberduri said...

Salam . Saya ada rm 50 error trlebih kertas besar dari size asal
Tulen dn asli
Check google - 2012 value rm600 1 helai
Skang 2015 rm ???
Kalo minat hubungi saya nora 010 275 9192
Ada skeping je .tq

orkidberduri said...

Salam . Saya ada rm 50 error trlebih kertas besar dari size asal
Tulen dn asli
Check google - 2012 value rm600 1 helai
Skang 2015 rm ???
Kalo minat hubungi saya nora 010 275 9192
Ada skeping je .tq

uzair JR said...

Saye ade syilling Malaya and british borneo 10 cent...
Berminat??!
0148106782

uzair JR said...

Saye ade syilling Malaya and british borneo 10 cent...
Berminat??!
0148106782

Wan Azuan said...

Sye ad 10sen thun 1967
20sen 1973 n 1988
50sen 1971 n 1973
Brmnat pm...0193709450

Wan Azuan said...

Sye ad 10sen thun 1967
20sen 1973 n 1988
50sen 1971 n 1973
Brmnat pm...0193709450

Tem Jai said...

Saya ade menyimpan duit yg berusia 223 tahun d keluarkan pd tahun 1793..dan duit syiling seringgit tun usin oon..tahun 1985.sape2 yg berminat blh trus call 01111474231

Tem Jai said...

Saya ade menyimpan duit yg berusia 223 tahun d keluarkan pd tahun 1793..dan duit syiling seringgit tun usin oon..tahun 1985.sape2 yg berminat blh trus call 01111474231

Sarwin nor said...

Sya ada
Duit syiling lama.
Edward king emperor 20sen tahun 1910.Queen Elizabeth the second hongkong 10sen 1959.dengan 1sen malaysia 1976 1979.

Unknown said...

Klw 1 rinngit kertas brpa

Putra Pidie said...

Klw 1 rinngit kertas brpa

Unknown said...

Hi nak tumpang promote juga..saya ada coin borneo lama tahun 1903 nilai dia 2 1/2 cent.
Yang berminat tu, you can email me at olalayee@yahoo.com
Thanks yang punya blog.

Unknown said...

Hi nak tumpang promote juga..saya ada coin borneo lama tahun 1903 nilai dia 2 1/2 cent.
Yang berminat tu, you can email me at olalayee@yahoo.com
Thanks yang punya blog.

izzuddin rafiqi said...

Assalamualaikum,saya mempunyai note rm10 tandatangan gabenor ke5. Saya mahu jual kalau berminat email saya izzuddinrafiqi54@gmail.com untuk maklumat lanjut

Tm Aidil said...

1cent segi empat tepat 1945-1968...aidilunifi@gmail.com

bie kepengg said...

Saya Ada Tun Hussien RM1 Dan RM5 Sign Aishah . Bermibat Boleh Whatsapp . 0129400527

Awie Love U said...

Sy ada 10 NEW PENCE D.G.REG.F.D1969 ELIZABETH.ll dan bnyk lagi.. Berminat boleh whatsapp 0192281862

Mohd Nor Hizami said...

Salam. Sy ada syiling lama $1 untuk dijual. Berminat boleh hubungi 0178428602

syahmi said...

Sy ada twenty 20 PENCE D.G.REG.F.D1998 ELIZABETH.ll dan bnyk lagi.. Berminat boleh whatsapp or call 01116326468 byk lagi jrnis duit yg ada

syahmi said...

Sy ada twenty 20 PENCE D.G.REG.F.D1998 ELIZABETH.ll dan bnyk lagi.. Berminat boleh whatsapp or call 01116326468 byk lagi jrnis duit yg ada

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Zahir Uddin said...
This comment has been removed by the author.
Zahir Uddin said...

Berminat untuk membeli,koleksi syiling dan wang kertas lama..
1.)King George the sixth dari 5sen/10sen Tahun 1948,1950 & 1953
2.)Queen Elizabeth the second 5/10sen Tahun 1953
3.)lambang keris bersilang(Malaya and British Borneo)1sen 1962
4.)British North Borneo ONE CENT'Tahun 1962/7
5.)British North Borneo lambang logo bendera singa dan sebelah ada gambar peta yg xberapa jelas
6.)ONITFD OIATECOF AITIPIOA 4%D(lambang helang mencengkam panah)Tahun 1414.
7.)wang kertas singapore 3 versi berlainan,brunei syiling dan wang kertas seperti$1,$5,$10 & $25
Dan banyak lagi...
Selebihnya boleh tanya kepada saya.En Zaer.contact 0136120026(celcom)/0123436653(maxis)

Zuraidah Hamzah said...

Saya mempunyai koleksi duit syiling lama
Berminat sila whatsapp 01132193042

Abu Pawer said...

Saya mempunyai duit syiling 50 sen tahun tahun 1986 gambar palimen..

berminat whataapp sy 0176528897

Abu Pawer said...
This comment has been removed by the author.
Adam Haziq said...

Hi st have syiling 50 Sen 1967 1 tab in 1981 1990

Adam Haziq said...

Berminat call or wasup no 0194329622

Zul Fahmie said...

Assalam semua.....
Saya ada duit Rm0.50 dan Rm1.00
Utk dilepaskan..

Butir-butir duit :

Rm0.50
Tahun 1968 (1) Se
Tahun 1969 (1) Se

Rm1.00
Tahun 1981 (1)

Untuk gambar dan deal harga boleh wasup saya di no 0195644662

tasa koki said...

Saya duit syiling rm tahun 1971 2 keping tahun1986 1 keping 50sen tahun 1967 1 keping berminat nk beli boleh watsap 0163079570

Amar Ramdani said...

Saya ada abang duit syiling RM1 tahun 1991 x1. Dan duit indosesia 100rp tahun 1973 x3. Minat hubungi. 081273523242.

Amar Ramdani said...

Saya ada abang duit syiling RM1 tahun 1991 x1. Dan duit indosesia 100rp tahun 1973 x3. Minat hubungi. 081273523242.

mista Dass said...

Selamat ptg,,saya ada duit syiling 20sen tahun 1988..saya mahu jual siapa nk sila wattap 0142619908

suzie hassim said...

Hi saya ada note RM1 tandatangan Gabenor Aisyah.. sila watsapp 0182851598

mohd fauzi talib said...

saya ada syiling 20 sen Queen Elizabeth The Second dan King George The Sixth yang mana kedua-dua syiling tersebut tiada mint mark...sila hubungi saya jika berminat...+601129322411...saya ingin menjual syiling tersebut dengan kadar segera...sesiapa yang berminat boleh hubungi saya...saya juga mempunyai wang kertas brunei dollar tahun 1972 dan duit syiling rm1 dan duit kertas rm1 lama...boleh hubungi saya sekiranya berminat...loksi saya di Raub, Pahang

Unknown said...

sy ada duit paling rare tpi xtahu nilai sebenar.sy nk jual duit syiling tuh.kalau nk tgo boleh pm dekat wasap 0165306026

muhammad azim said...

sy ada duit paling rare tpi xtahu nilai sebenar.sy nk jual duit syiling tuh.kalau nk tgo boleh pm dekat wasap 0165306026

Eryn Diah said...

Sya ada banyk simpan duit syling lama dari negara jiran.. Sapa brminat pm sya.. 0195876082 sya bg tengok pic dia.

Eryn Diah said...

Dlam simpanan sya ada duit rm1 Brunei thailand indonesia dan yg paling menarik duit dari south aprica dan Singapore dan india pm sya klu berminat. 0195876082

Muhd Hanif said...

Assalammualaikum...saya ade simpan duit seringgit lama tandatangan aisyah dan duit seringgit syiling thn 1957-1982...bermnt blh pm no ni-0192421770

User User said...
This comment has been removed by the author.
User User said...

I nak duit 1 sen tahun 1970,1972,1974,1975

User User said...

I nak duit 1 sen tahun 1970,1972,1974,1975

User User said...

I nak duit 1 sen tahun 1970,1972,1974,1975...watsapp 0126256279

User User said...

I nak duit 1 sen tahun 1970,1972,1974,1975...watsapp 0126256279

Jefri Mohd said...

A'kum!Sy ada syiling erro 1,5,10,20,50 sen parlimen dan bunga raya.Begitu juga extra dot.5,10,20 dan 50 sen parlimen.Extra dot bunga raya 5,10,20,dan 50 sen.Sy juga memiliki rare coin,semi keydate dan keydate.Sy juga memiliki starits settelment rare coin 5 cent king george 1935.Malaya and british borneo 5 cent 1957. 10 cent 1948. Queen elizebeth ll 5 cent 1957. 10 cent 1961.Oleh demikian,sy ingin menjual kepada sesiapa yg ingin membeli dengan harga pasaran.Sila call 601140331388.T.kasih.

Jefri Mohd said...

A'kum!Sy ada syiling erro 1,5,10,20,50 sen parlimen dan bunga raya.Begitu juga extra dot.5,10,20 dan 50 sen parlimen.Extra dot bunga raya 5,10,20,dan 50 sen.Sy juga memiliki rare coin,semi keydate dan keydate.Sy juga memiliki starits settelment rare coin 5 cent king george 1935.Malaya and british borneo 5 cent 1957. 10 cent 1948. Queen elizebeth ll 5 cent 1957. 10 cent 1961.Oleh demikian,sy ingin menjual kepada sesiapa yg ingin membeli dengan harga pasaran.Sila call 601140331388.T.kasih.

Zulhilmi Ibrahim said...

Assalammualaikum...
Saya ade beberapa wang kertas no.siri cantik untuk dijual...

RM1 GM0004008
RM1 ZJ7966767
RM5 AA3090455
RM5 EH0988000
RM10 CR7017011
RM50 GB2122212
RM100 AA7999665
RM100 BE9822222

Semua dia atas ditandatangani oleh dato zeti...
Berminat boleh hubungi saya di...
Sms/call: 011-11168516
Whatsapp: 011-26799296

Zulhilmi Ibrahim said...

Assalammualaikum...
Saya ade beberapa wang kertas no.siri cantik untuk dijual...

RM1 GM0004008
RM1 ZJ7966767
RM5 AA3090455
RM5 EH0988000
RM10 CR7017011
RM50 GB2122212
RM100 AA7999665
RM100 BE9822222

Semua dia atas ditandatangani oleh dato zeti...
Berminat boleh hubungi saya di...
Sms/call: 011-11168516
Whatsapp: 011-26799296

azrie ariffin said...

Wsalm tu la pasai kan semua nk jual hahaha

azrie ariffin said...

Wsalm tu la pasai kan semua nk jual hahaha

Nora said...

Saya ada duit syilling RM 1 tahun 1981 27 keping dan tahun 1980 8 keping...

Berminat sila hubungi saya
Encik Zul. Sms/call: 0123804444

Nora said...

Saya ada duit syilling RM 1 tahun 1981 27 keping dan tahun 1980 8 keping...

Berminat sila hubungi saya
Encik Zul. Sms/call: 0123804444

bohari said...

As salam.sya bohari dri pahang.nk tnya ni.duit syiling 1 sen parlimen mmng ada versi security edge ke?sebab sya ada simpan sekeping duit 1sen parlimen 1982 yg ada security edge.sekadar ingin tahu.tq

husaini hamid said...

Salam satu Malaysia... Saya Ada simpan syiling 1 sen 1968 Dan 1970 spt gambar diatas. Jika berminat blh contact atau w.apps saya 0122652080